Tre Toppar!

juli 10, 2011

Vad kan vara godare än en nybakad våffla med härlig glass i värmen? ……. så i går styrde vi springaren mot Glasscaféet Tre Toppar i Träslövsläge, på vägen såg vi mycket annat tex Tjolöholms slott!

 HÄRLIG glass och HÄRLIGT sällskap!!

Tre Toppar,

Glass, glass, glass, i stora lass, lass, lass… Skopglass, pinnglass, glassmenyer, laktos- och sojafri glass. Strössel, såser, hemlagad sylt, kex och gräddbulle…Varför inte prova en klassisk och alltid lika populär Bananasplit med tre valfria kulor glass, serverad med grädde, banan och chokladsås i rån eller bägare, eller en traditionell Hjortrontopp med tre valfria kulor glass, grädde och varm sylt i ett delikat hembakat rån 😉

Tjolöholms slott,

ligger på en halvö i Kungsbackafjorden i Kungsbacka kommun i Hallands län. Den nuvarande slottsbyggnaden är uppförd i engelskinspirerad tudorstil 1898–1904 efter ritningar av Lars Israel Wahlman. Slottet förklarades som byggnadsminne 1991 och ägs och förvaltas idag av Stiftelsen Tjolöholm.

Varbergs fästning,

historiskt även Varbergs slott, är en före detta försvarsanläggning i Varberg, Hallands län. Fästningen uppfördes ursprungligen i slutet av 1200-talet som en borg och utökades i slutet av 1500-talet och början av 1600-talet till en stark fästning, en av de modernaste i norra Europa. Efter fästningsbygget har befästningen aldrig varit indragen i någon militär konflikt. Den kom i svenska händer genom freden i Brömsebro 1645. Varbergs fästning avfördes från rikets försvar 1830. Från medeltiden och fram till 1931 fungerade fästningen även som fängelse. Såväl den medeltida fängelsehålan som kronohäktet med individuella celler från 1852 finns bevarade.

Varbergs kallbadhus,

står på pålar i havet Kattegatt vid Strandpromenaden i Varberg. Här kan man nakenbada i skilda herr- och damavdelningar, båda utrustade med bastu. 

Det nuvarande kallbadhuset är det tredje som uppförts, sedan två tidigare – det äldsta av dem från 1866 – spolierats av de svåra västkuststormarna. Efter att exteriören renoverats till sitt ursprungliga skick under 1990-talet, återinvigdes kallbadhuset 1996.

Leave a Reply