Konferens på Tjörn!

augusti 21, 2010

Vilka härliga dagar vi haft på Tjörn där Ingemar varit på konferens och jag varit med som medföljande.

Vi bodde fint på Bergabo Hotell & Konferens på Tjörn. På torsdagen bar det av med buss till Skulptur i Pilarne 2010, där vi gick runt och tittade på gravfältet och konsten, därefter fick vi lunch på Sundsby Säteri och en guidad rundvandring i parken. På kvällen åt vi en trerätters måltid på resturang Vatten på Nordiska Akvarellmuseet till tonerna av Knut och Maria, dom var verkligen duktiga!

På fredagen bar det av till Nordiska Akvarellmuseet igen för en guidad tur bland Andrew Wyeth fantastiska tavlor. Har ni inte sett dom, gå dit och se dom med guide!!!

Andrew Wyeth den amerikanske konstnären gick ur tiden i januari 2009. Wyeth som föddes 1917, räknas till en av USA:s mest folkkära konstnärer. Han är världsberömd för sin virtuosa akvarellteknik. I sina bilder skapar han exakta, sakliga berättelser över den amerikanska landsbygden.  Nu visas hans bildserie ”Olsons hus”  (Olson’s house 1939–1969) för första gången i ­Sverige. I akvallelets fyra salar följer man Wyeths bildsvit en episk berättelse med spökinslag. I trettio år, steg för steg får man följa syskonen Christina och Alvaros i Olsons hus.

Efter lunch bar det av hemåt, längtar redan efter nästa års konferens!

Andrew Wyeth (1917-2009)

En av Andrew Wyeth mest berömda målning, Christinas värld (”Christina’s world”, 1948

Leave a Reply