MC tripp till Torreby Slott

augusti 13, 2010

I går var vi och fikade på Torreby Slott i Munkedal, jätte fint ställe värt att besöka! Vi fick se en underbar solnedgång!

Lite info om slottet:

Torreby slott uppfördes 1887 av den dåvarande godsherren och grosshandlaren Nils Georg Sörensen. Det byggdes som ett sommarpalats, av rött tegel i romantisk nygotisk stil, efter ritningar av arkitekten Adolf Emil Melander. Slottet och parken utformades efter engelska ideal. Torreby drevs som ett mönsterjordbruk i stor skala. 

Familjen Sörensen tillbringade sina somrar på Torreby slott. Georg Moberg som är född på Torreby berättar att förberedelserna innan familjen Sörensen skulle komma var stor. Allt skulle vara fint när herrskapet kom. Med familjen kom också en hel stab med tjänare och efter några dagar kom familjen Sörensens gäster. De kom med tåget till Munkedal och hämtades upp av kusken Eriksson med droska. Det var släktingar, goda vänner och kungligheter som kom i olika omgångar, också de med personliga tjänare. Till sommaren kom också en fiskare som gjorde i ordning sex båtar till familjen; en segelbåt, en motorbåt och fyra roddbåtar.

Numera fungerar Torreby slott som restaurang och klubbstuga för Torreby golfklubb.

 

 

Leave a Reply