Flora har legat på Blå Stjärnans Djursjukhus!

april 19, 2010

Stackars lilla tokiga och glufsiga Flora tuggade i sig något äckligt ute, som hon varken kunde hosta upp eller bajsa ut… det bara satt där som en propp inne i tarmarna och orsakade blodblandad förstoppningsdiarre i 3 långa dagar.
Vi satte henne på svältkur med bara vatten i några dagar, efter att ha rådgjort med veterinär men det blev inte alls bättre… så tillslut åkte vi in till Blå Stjärnan.
Flora blev röntgad och ”något” fanns i hennes mage… något som sakta men säkert höll på att smulas sönder inne i tarmen + en jättestor luftbubbla, som hon förmodligen fick när hon försökte hosta och frusta ut ”vad-det-nu-var-hon-hade-glufsat-i-sig”!
Den fiser hon ut ”pö-om-pö” nu… tur är väl det… OM hon skulle fisa ut hela på en gång, så skulle nog hela vovven ”flyga i luften”!
Hon blev i allafall inlagd på Djursjukhuset under 1 dygn och fick dropp, eftersom hon var ganska uttorkad.
Flora blev en riktig favorit bland personalen, de tyckte alla hon var så söt, glad och go… så de hade turats om att sitta och gulla lite extra med henne, så ofta de hade haft tid.
Det var en mycket glad och pigg hund vi hämtade hem… och nu är hon satt på sträng diet på kokt ris och kyckling eller fisk i några dagar… sedan lite tillägg av vanlig mat i liten mängd.
Diareen är slut och hon bajsar normalt igen, tack och lov!
Skönt att det är över och att det gick bra, trots allt!
Blå Stjärnan och deras personal är absolut fantastiska! Det har de alltid varit när vi har varit tvugna att söka hjälp för våra sjuka djur, genom åren… vänliga, deltagande och förstående!
Tur att de finns!
Hälsningar från oss alla och pigga Flora!

Leave a Reply