spårade fram som en elithund…

oktober 25, 2021

Hej Veronica!

Här kommer hälsningar från Baowie och hans framsteg i världen. Han är jättemysig och han älskar att gosa och mysa med oss, blev rumsren snabbt och är en mycket klok hund som går att ha med överallt. Han kan alla de vanligaste lydnadsmomenten som sitt, ligg stanna, gå fint i koppel osv. Inkallningen går bra och vi kan ha honom lös på långpromenader i skogen, viltspår är inga problem. Han behöver dock mycket mer träning på inkallning och att gå i koppel när det kommer andra hundar, han älskar att leka med sin dvärgtax kompis Sture vilket han gör rätt ofta. Ensamträningen har varit lite svår men det går bättre och bättre, nu kan han vara själv ca 30 minuter och han går och lägger sig om han är riktigt rastad innan. I helgen som var så övade vi människospår för första gången, första spåret var ca 150 meter i terräng med en vinkel, han fattade direkt och spårade fram som en elithund 😊 Vi provade ett längre dagen efter på ca 300 meter med två vinklar och han var ofelbar, han verkar tycka det är superkul så det kommer vi fortsätta med….I helgen som kommer ska vi gå en unghundskurs och jobba med inkallningen och koppelträning när han är ihop med andra hundar.

Vänliga hälsningar,

Fabian & Louise

Leave a Reply