Smarrig BananSuprise Paj

maj 22, 2015

En härlig efterrätt som passar fint till festen!

Smarrig BananSuprise Paj

Mördeg:

  • 150 gr kallt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 0,5 msk kallt vatten

Smet:

  • 4 ägg
  • 250 gr kesella
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl strösocker
  • 100 gr mandelmassa
  • 1 citron (både skal och saft)

Fyllning:

  • 3-4 mogna bananer
  • 1-2 nektariner
  • 1,5 dl mandelspån

Nyp ihop smöret med vetemjölet och florsockret, tillsätt ägget och vattnet arbeta samman tills degen precis går ihop, knåda inte. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Sätt ugnan på 175*. Tryck ut mördegen i en form. Blanda samman smeten. Skär bananerna i skivor och lägg i formen även nektarin klyftorna, häll smeten över och strö över mandelspånet. Grädda pajen i ca 30-40 min tills den fått fin färg.

Pajen är väldigt god att ätas med lite halvsmält vaniljglass!

091021_bananpaj1

091021_bananpaj2

091021_bananpaj3

Leave a Reply