Smarrig BananSuprise Paj
maj 22, 2015
En härlig efterrätt som passar fint till festen!
Smarrig BananSuprise Paj
Mördeg:
- 150 gr kallt smör
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 dl florsocker
- 1 ägg
- 0,5 msk kallt vatten
Smet:
- 4 ägg
- 250 gr kesella
- 1 dl créme fraiche
- 1 dl strösocker
- 100 gr mandelmassa
- 1 citron (både skal och saft)
Fyllning:
- 3-4 mogna bananer
- 1-2 nektariner
- 1,5 dl mandelspån
Nyp ihop smöret med vetemjölet och florsockret, tillsätt ägget och vattnet arbeta samman tills degen precis går ihop, knåda inte. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Sätt ugnan på 175*. Tryck ut mördegen i en form. Blanda samman smeten. Skär bananerna i skivor och lägg i formen även nektarin klyftorna, häll smeten över och strö över mandelspånet. Grädda pajen i ca 30-40 min tills den fått fin färg.
Pajen är väldigt god att ätas med lite halvsmält vaniljglass!
Leave a Reply