Baka mer surdegsbröd!
mars 11, 2022
Det är jätte gott och nyttigt, väldigt roligt att göra också!
Stor Surgdegs limpa
Dag 1
- 1,5 dl ljummet vatten
- 1 tsk honung
- 1,5 dl rågmjöl
Blanda ihop och låt bunken stå på ett varmt ställe.
Dag 2 morgon
- 1 dl ljummet vatten
- 1 dl rågmjöl
tag en ny bunke blanda ihop. Häll över dag 1 blandning i den nya blandningen, rör. Låt stå varmt.
Dag 2 kväll
upprepa samma som på morgonen.
Dag 3 morgon
upprepa som dagen innan
Dag 3 kväll
Nu bör surdegen vara klar. Den färdiga grunden ska bubbla lite och lukta lite syrligt. Om den inte kommit i gång riktigt kan man låta den stå till nästa dag.
Så här blev mitt resultat! Den är gräddad i ugnen i 225* i ca 35 minuter.
Den blev väldigt god! En del av surdegen har jag sparat i kylskåpet för nästa bak!
Leave a Reply