Baka mer surdegsbröd!

mars 11, 2022

Det är jätte gott och nyttigt, väldigt roligt att göra också!

Stor Surgdegs limpa

Dag 1

  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk honung
  • 1,5 dl rågmjöl

Blanda ihop och låt bunken stå på ett varmt ställe.

Dag 2 morgon

  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 dl rågmjöl

tag en ny bunke blanda ihop. Häll över dag 1 blandning i den nya blandningen, rör. Låt stå varmt.

Dag 2 kväll

upprepa samma som på morgonen.

Dag 3 morgon

upprepa som dagen innan

Dag 3 kväll

Nu bör surdegen vara klar. Den färdiga grunden ska bubbla lite och lukta lite syrligt. Om den inte kommit i gång riktigt kan man låta den stå till nästa dag.

Så här blev mitt resultat! Den är gräddad i ugnen i 225* i ca 35 minuter.

Den blev väldigt god! En del av surdegen har jag sparat i kylskåpet för nästa bak!

Leave a Reply