Krispiga äpplemuffins med vaniljvisp

oktober 29, 2014
Super goda äppelmuffins med krispig smulpajstopping, bara så smarriga till kaffetåren 🙂
Ingredienser
Fyllning

2 st äpplen
1 msk smör
2 msk råsocker
0.5 msk kanel

Smuldeg

30 g smör, kallt
2 msk havregryn
2 msk hackade pecannötter
2 msk råsocker
0.5 msk vetemjöl

Muffinssmet

2 ägg
0,5 dl rå socker
1 dl socker
100 g smör
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeter stora bitar.

2. Stek bitarna i smör och rå socker och pudra över kanel mot slutet. Ställ äpple bitarna åt sidan.

3. Blanda ihop alla ingredienserna till smul degen och ställ åt sidan.

4. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och rör ned i ägg blandningen.

5. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned och rör ihop till en jämn smet.

6. Ställ muffins formarna i en muffins plåt och fördela smeten, lägg på äppel bitar och toppa med smuldeg. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.

Servera med vaniljvisp eller vaniljsås, vaniljglass funkar också fint, ät och njut!

Leave a Reply