Hälsning från Flora!

oktober 13, 2009

Floras matte skriver:

Här är allt bara bra… fniss… så bra det nu kan vara med en ”råbarkad tuffing” som Flora!
Hon spritter av liv och livslust varje vaken sekund! Hon är ALLTID glad och pigg, ända tills hon stupar av trötthet och då sover hon lika intensivt som hon leker oh busar…
Äter som en mindre häst gör hon också… ALLT måste testas… hon kan ju missa något extra gott annars!
Rumsren är hon tyvärr inte riktigt ännu… men det börjar bli lättare … förmodligen är det svårare när hon hela tiden har roligare saker på gång, hade hon varit av lite lugnare sort så hade det nog gått lättare att få henne rumsren skulle jag tro! Det ger sig… hon är ju inte så gammal ännu…!?
 
Att gå ut med henne på gatorna är som att gå ut med ”värsta världskändisen”… hon drar alla blickar till sig och folk stoppar oss och tycker att hon har sådan fin färg och att hon är så vacker och söt! Det har till och med hänt att folk har velat fota henne…
Det är ju kul att höra men ibland kan det bli lite tröttsamt och jag känner mig mest som en ”upprepande maskin”: ”Det är en Italiensk Vinthund… hon är tre månader… färgen heter isabell… mankhöjden blir nog strax under knät… osv osv…”
 
Flora älskar att promenera hon kan gå på lååånga promenader… ibland har jag varit lite orolig att vi går för långt med henne men jag tror inte att det är så farligt… blir hon lite trött så lyfter vi upp henne och låter henne vila en liten stund i famnen och då dröjer det inte länge förrän hon vill ner igen och gå själv!
Har pratat med en vetrinär om hur långt en valp kan gå och fick till svar att det är mest storvuxna hundtyper som är mest utsatta med höftproblem och att Italienare är av den ”friskare sorten”!
 
Hon är trots sin vildhet hemma, fantastiskt social och trevlig att ta med på bl.a uteserveringar och dylikt och på besök till vänner och bekanta, då kan hon oftast uppföra sig fenomenalt och det är ju skönt!
Hon fick följa med på konstutställning en gång och då tyckte hon tydligen att även hon kunde göra fina grejer… så hon passade på att kissa en liten pöl precis innan vi skulle gå… lite pinsamt tyckte vi förståss…men vi överlevde trots allt även denna lilla fadäs!
 
Findus och Flora är ett oskiljaktigt par, de har verkligen jättekul ihop och hittar på många hyss, att brottas är deras favoritsysselsättning.
 
Ja, så här är livet med lilla Flora, nu ska vi snart gå ut och gå till stugan, där älskar Flora att springa lös på stora gräsmattan… hon lubbar för ”kung och fosterland” och bevisar för alla och envar att hon verkligen är en vinthund! Kul att se!
 
Skickar med några bilder på Flora… det är fortfarande vansinnigt svårt att fota henne, så du får hålla till godo med dessa lite halvtaskiga bilderna så länge!
 
Tack så jätte mycket för rapport och bilder på Flora!

Leave a Reply