Gissa om han får mycket uppmärksamhet när man är ute

mars 4, 2013
Hej
Här kommer en hälsning från Orri och Jenny. Orri har nyss varit i fjällen och åkte längd och varit uppe på fjället och sprungit. Vi har tjuv åkt stora liften, det gick faktiskt riktigt bra. Tack vare att jag är ganska slö av mig gick det alldeles perfekt att Orri gick bredvid mig när vi åkte längd.
Orri har fått varit med och åkt skoter med hemma hos Stefan och det funkar bra, en dag träffade vi på 12 rådjur på åkrarna men Orri reagerade inte mer än att skälla lite grann.
På promenaderna här i Hedemora får han gå lös på de ställen där man ser om nån kommer, jag har inte lyckat så bra med att hålla hans intresse när det kommer folk på vägen. Men annars är han super duktig på att komma när man ropar. Vi har gått 6 gånger på skola men avbröt och jag räknar med att vi ska ta upp kursen igen under våren. Han har kaxat tills sig ganska rejält de senaste månaderna, förut gick han alltid bakom mig och ville inte vara utan mig alls. Nu springer han alltid före och ska gå fram till alla trotts att han är lite feg.
Av någon anledning älskar Orri att klättra upp och sitta på ens axel och det blir mycket gos och knäsittning. Han är världens goaste hund och har inget emot, att bli gromad och pysslad med. nyligen var vi till vetrinären, för kastrering. Det gick utmärkt, nu blir inte Orris fotboll utsatt för sexuella trakaserier mer. Han är även lite av ett matvrak, grillkorvar som ligger vid eldplatser slnker ner på 1 sekund, 1 gång snodde an till och med mat från min tallrik, så man får se upp. Och så blir han lite uttråkad på sin egen mat så då får vi byta lite smak så slinker allt ner på 1 sekund. Som det verkar nu så har han stannat på ca 5 kg, så han blir nog ganska liten, men det blir nog lite mer muskler.
Han är livrädd för damsugaren nu för tiden, vilket är Stefans fel, men tåg, mc och tåg rör honom inte i ryggen. Det glädjekissas en del fortfarande men det har minskat ganska mycket, försöker att folk som kommer ska ignorera honom ibörjan men, det kan vara lite svårt. Gissa om han får mycket uppmärksamhet när man är ute och alla tycker han är en sötnos.
Ha det gott, hälsningar från Jenny och Orri
.

Leave a Reply