Baka en…..

mars 25, 2020

…sockerkaka med ljus och mörk choklad 🙂 riktigt god till kaffet.

Mörk & Ljus chokladsockerkaka

4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g smör
1 citron
½ dl vatten

20 gr riven ljus choklad
20 gr riven mörk choklad

Smörj och bröa en stor hålform. Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen och sockret ljust och luftigt. Blanda vetemjölet och bakpulvret och blanda i. Häll i smöret och vispa. Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Vispa ner i smeten. Riv chokladen och rör ner. Tillsätt ½ dl vatten och vispa samman. Fyll formen med smeten och placera mitt i ugnen, ca 40 min (OBS! Tiden varierar från ugn till ugn). Kakan är färdig när inget fastnar på stickan och den släpper ifrån kanterna.
Bara att avnjuta till kaffet!
.

Leave a Reply