Smaskiga brownies!

september 4, 2012

Prova dessa om ni gillar Brownies, liknar 7-Elevens brownies 🙂 Inte kan man äta stora biten precis, men en liten en till testunden är jätte gott!

Lite info:

Brownies är en liten chokladkaka, fyrkantig och oftast även kvadratisk, ursprungligen från USA. Brownies har ofta någon form av glasyr, oftast med smak av choklad eller helt bestående av choklad. Konsistensen är mjuk och lite kladdig. Glass med brownies i är inte helt ovanligt och att tillverka fudge med små browniebitar i har på senare tid blivit mycket populärt i USA. Brownie (på amerikanska) kan också betyda hustomte eller nisse.

Recept:

Brownies ala 7-eleven

120 g mörk choklad
120 g smör
200 g socker
2 stora ägg
1 tsk äkta vaniljsocker
100 g mjöl

Glasyren

1 dl grädde
100 g mörk choklad
20 g smör

Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Ta bort skålen från vattenbadet, blanda ner sockret och sedan äggen ett i taget under omrörning. Blanda ner vanilj och mjöl. Häll smeten i en form (ca 20 * 20 cm) klädd med bakplåtspapper och grädda i 165 grader i ca 25 minuter.

Glasyren

Smält allting i en liten kastrull. Häll över kakan och ställ in i kylskåpet, låt stelna några timmar eller över natten. Skär i bitar och avnjut till kaffetåren!
 

One Response to “Smaskiga brownies!”

  1. Tack för en fin och intressant blogg som jag ofta läser.

    Angående 7-eleven brownies så har jag nog aldrig smakat sådana, men förstår att de är smarriga. Emellertid verkar de vara en avart av äkta, klassiska brownies. Äkta amerikanska brownies innehåller valnötter och har inte någon glasyr. Till konsistensen är de härligt sega men inte kladdiga.

    Men många bakverk blir ju större, sötare och alltmer utsmyckade så kanske jag helt enkelt får lära mig att gilla läget 🙂

Leave a Reply