Mintkrokanttårta med banan i cocos skrud!

februari 2, 2020

En lite annorlunda tårta, passar fint på kalas! Prova gärna att baka denna tårta till något festligt tillfälle. Här kommer receptet:

Mintkrokanttårta med banan i cocos skrud

Tårtbotten

4     ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
Smör till formen

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form. Vispa ägg och strösocker mycket fluffigt med elvisp eller i maskin. Sikta och vänd ner mjölet i äggsmeten. Häll i smeten i formen och grädda i 15-20 minuter. Tag ut bottnarna och vänd dem genast upp och ned på ett bakplåtspapper. Detta gör man för att få en slät botten. Låt den svalna.

 Vaniljkräm

2 äggulor
2 msk strösocker
3/4 msk potatismjöl
2,5 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1tsk smör
smaka av med en nypa salt

Vispa samman alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt under vispning. Sjud. Det får ej koka då spricker krämen. Vispa och värm tills krämen tjocknar. Ta av kastrullen sätt den i ett kallt vattenbad vispa krämen kall.  Låt krämen svalna helt innan du fyller tårtan.

Ingredienser:

vispgrädde, 100 gr mintkrokant

Dela tårtbotten, första lagret fylls med hälften av vaniljkrämen och bananskivor, andra lagret med resten av vaniljkrämen 100 gr riven mintkrokant och lite av den vispade grädden. Bred ut resten av den vispade grädden på  tårtan, strö rikligt med cocos över hela tårtan.

Klar att kalasas på!

Leave a Reply