Då regnet flyter…..

september 8, 2011

……… kan man också passa på att baka lite. I dag blev det Kardemumma snurrisar, gott till kaffet & teet 🙂

Här kommer receptet om lusten faller på!

Kardemumma snurrisar

Degen:
Smält 100 gram smör
5 dl mjölk, fingervarmt
50 g jäst
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk malen kardemumma
1 ägg
ca 11-12 del vetemjöl.
knåda degen ordentligt, den ska inte vara för stabbig
Låt jäsa i 40 minuter
Ta upp på bakbordet
Kavla ut en platta
Bred på 100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
Vik ihop, skär tunna remsor och gör snurror
Jäs i ytterligare 25 minuter
Grädda i ca 10 minuter i 225 grader
Låt svalna något
Smält ca 50 gram smör och pensla bullarna
Doppa varje bulle i strösocker 
 
Ät dom gärna något ljumma, bara såå gott!
 

Leave a Reply